Facebook LinkedIn E-mail RSS

Testosteron the Treasure II

Published on 24/11/2012, by

Testosteron ble omtalt med humor og glimt ifjor her -da forskning viste at de med lengre ringfinger enn pekefinger hadde mer Power, guts og risikovillighet enn andre. Mer Testosteron altså. Se lenger ned (på siten) etter bilde av flott overkropp (mannlig) og mange artige forskningsfunn.

Gjelder kvinner og:) Det er lettest innledningsvis å minne om utbrenntskalaen, sexlyst-kurven, fedme, stress og angst.

 

Her kommer oppfølger. (Kunstner Anders Kjær). Dog er det mye å hente i andre hormoner også, kanskje det kommer drypp om det etterhvert.

PASSIONHORMONET

En opphøyet (eller gjenopplivet) sexlyst -og kraft- er resultat av høyere nivå av testosteron. Historiene om ledere og synlige personer i verden som veldig ofte har mange damer eller også ydmyker damer/bruker damer, er mange. (..Hodet mitt er nå i Frankrike, Italia..Strass-Kahn…og USA nylig, før det med CIA, en sort golfspiller som helt klart var Addict -det er jo ekstra sak …samt norske kjendisledere som jeg kjenner elskerinnene til…) ..

Mitt perspektiv er at menn som har opp og fram profilen har mye opp og ut med organet. Det taler for mye testosteron: ) Noen kan jo likevel ha svikt i systemet og må justere mat, alkohol (ofte) og aminosyrer for å dekke den ønskede rollen etter som åra går…. KVINNER kan ha alt for lite testosteron til å stå i motvind !! Gjentagende tabloid artikler har snakket om sexlyst/fall (http://www.dagbladet.no/2013/07/17/tema/pluss/sex_og_samliv/sex/samliv/28225223/ ) – ingen snakker om biologisk endring;

Normale mengder testosteron (testosteron skaper altså ikke prostatakreft)    (pmol/l:)

Ung mann: Totalt 20.000   FRitt Testosteron 400 Totalt Østradiol 100 Fritt Østradiol 2

Eldre mann Totalt 10.000   FRitt Testosteron 200 Totalt Østradiol 100 Fritt Østradiol 2

….
Ung kvinne: Totalt 2.000   FRitt Testosteron 40 Totalt Østradiol 500 Fritt Østradiol 10

Eldre kvinne:Totalt 1.000   FRitt Testosteron 20 Totalt Østradiol 50(!) Fritt Østradiol 1!
….
Tabellen viser at kvinner har omkring 10% av menns testosteronproduksjon totalt.  Og Testosteron utvider blodgjennomstrømning i kjønnsorganene til både menn og kvinner, reduserer fett på kroppen (øker kroppsbehåring), gir dypere stemme (ja nettopp, da har de lite testosteron de som piper som Linni Meister ).
Muskelmasse (kvinner får vanskelig synlige musker av trening men skal selvsagt trene, det bare bygges ikke muskler på “like fot”).
Sexlyst (det gjentar seg i undersøkelser referert til av Spitznogel og de andre sex-vitere i N at det er et problem at kvinner “ikke vil”.
Kanskje mange kvinner har plikt-sex og tilslutt ikke orker pliktsex og tar steget ut og går glipp av en ekstra regnings-betaler eller forsørger).  Hadde det ikke vært gøy om flere kvinner var på hugget som enkelte forfattere skildrer i sexsaftige bøker ..
.
De er jo der ute ! Voksne Pippier. Få fler !
Vi snakker om tilskudd av Bio identisk Testosteron og historien om østrogen som ikke passer biologisk og skaper brystkreft, den tid er forbi (med mindre du får de gale østrogenstoffene av din fastlege ennå da..). Hvilke hormoner som er bevist uriktige å tilføre kan vi komme tilbake til.
Testosteron er heller ikke tillatt for kroppsbyggere, men der er også problemet at tar de anabole steroider eller andre tilskudd er det ofte så spesifisert (og mye) for presentasjon av kroppen at helsen totalt sett står i fare. Mange der har blitt misbruker og de greier f .eks ikke nedturen som kommer ved opphør av anabole steroider (depresjon, andre piller, drugs og suicide), men det er en annen sak. Vi snakker om det blandingsforholdet av hormoner som er naturlig og riktig for den enkelte og hans/ hennes biologiske alder.
.
.
Mange har lav biologisk alder og savner orden i sysakene på både sex, energi, trening og kognitive områder
Min observasjon i livet og i faglitteraturen er at mange kvinner er langt under pari fra 40 årene  (“testo” har med “guts” å gjøre..) så mange flere kvinner enn menn får utbrennt-status og greier ikke skjøte skipet slik de gjorde før. Kvinner helt fra midten av tredveårene begynner å merke problemene – men andre piller kommer på banen, det ser vi hos legene. Jeg tror bestemt at fastlegene er tilbakeholdne med å sjekke og justerere hormoner og andre stoffer.
.
.
Innskutt kan det nevnes at Serotonin er nevrotransmitt/signalstoff som er lavt på de fleste med angst, uro eller depresjon m.m i hodet. Den er også gjennomgående lav på ADHD-folk- Hvem griper inn den veien  ( jeg). For;  senker serotonin seg eller – når den er lav; da øker Noradrenalin og Amygdala går på høygear hele døgnet (angst..stress, uro). Vanligst er da SSRI, -serotonintuklende lykkepiller- og de medfører at du stiller inn kroppens produksjon eller nivå av enkelte nevrotransmitter dårligere (lavere)-   Eller så brukes Benzodiazapiner ..som Xanax og Vival (ikke bare Withney Houstons “drug” men Nabolaget Ditt.
Serotonin økes av protein i maten og sol på huden m.m. (!) så hjelp heller med riktige aminosyrer (erstatter for tryptofan f.eks.)  så regulerer naturen seg til der du var (eller skulle vært!) (Selvsagt er det noen som trenger psykofarmaka det er bare så lav terskel -og som en rullator som ikke gavner på sikt- for de nesten-friske…).
.
 Jeg har aldri fått hjelp av lege i dette før jeg kidnappet en spesifisert hormonlege. En annen lege er spesielt fokusert på aminosyrer. Desverre har ingen alt. Det var alltid avvisning i døren – som på et utested – da jeg nevnte testosteron for leger før, og fortsatt hos det store flertall. Men: Aminosyrer, mat-endringer, hormontilskudd kom i boks. Kunsten er at det ikke samenblandes med de feilaktige uheldige hormontilskudd.
.
.
Vi har ørten resepter på alt fra lykke, søvn, sex, mensproblem, beroligende, hodeverk, angst, spisekrøll – men det er narkotiske stoffer eller benzodia../Big Pharma som råder. -Istedet kan vi rette opp årsaken i naturens finurligheter og Get Happy!
.
.
Jeg har nevnt Testosteron separat her utfra en lang og fin men detaljert artikkel om Testosteron i Vitenskap og Fornuft Juli 2012, hvor jeg påminnes om at det kan og bør brukes i terapeutisk sammenheng. Derfor må jeg si at; selvsagt er svette og smerter og søvn m.m. i pre-/overgangsalder oftest mangel på Progesteron – men jeg har sagt “hele livet” at jeg ønsket meg mer Testosteron .     Tror jeg sa det fra jeg var 37-45.
Kvinners sexlyst er laber i alle undersøkelser, jeg tipper det er for lite Testo + for mye stress. Kanskje for mye mat også – som kan være pga samme biologiske årsak/energibrist, uro…. Mat er den mest økende uro-demper  og en farlig Love Substitute.
Menn er eplekjekke i det de mener og slik de de fremstår (det kan oftere være feil det de sier men de fremstår likevel som mer dominante ofte.-
Og de er mer uberørt av feil og mangler og raskere til å få ting gort.
Kvinner helt fra mitten av tredveårene begynner å merke problemene – men andre piller kommer på banen, ser vi hos legene.
(Sagt med vilje to ggr:)
.
Testosteron fyrer opp under signalsubstansen Dopamin som jeg ikke behøver å utdype. Belønningssenteret og mestring/glad.
.
.
Tilbake til testosteron; Det øker motet, det å få fixet ting og risiko. 30% av menn i alder 40-79 år mangler testosteron, som da (sammen med andre sterioder som mangler) medfører tidlig aldring, redusert muskelmasse, metabolsk syndrom, diabetes, blodtrykk, tretthet, anemi, potensproblemer, depressive tanker, redusert tankekraft og hukommelse….og mye det samme hos Kvinner…..    Kvinner er ofte skjøre, kan lettere blir nervøse og kan uroes av tusen ting.
.
Er det nødvendig hvis det ikke er nødvendig? Det kan også hjelpe menn som kvier seg for å be om resept på Viagra (ikke “det kan også”….det hjelper nok oftest…)  Menn som ikke orker å stå i uenighet med andre, slik er jeg, kan også vurdere å måle dette hormonet og andre elementer så livskraft og lykke lettere er tilgjengelig.
Det må tilføyes her at menn får mange uønskede effekter av for mye østrogen, de får østrogenkropp (pupper) og mave (Wheat belly skapåer mer østrogen btw)- humørsvingninger, mens kvinner  ofte har ubalanse eller overskudd av dette og har dramatiske hverdager og relasjoner det slett ikke er nødvendig å ha.
.
Eksempel på detaljnivå er “Nyrene omdanner først kolesterol til pregmenolon og deretter til Progesteron og videre til kortisol, DHEA (et anti aldringshormon),  androstenedion og Testosteron. Hos kvinner dannes små mengder testosteron også i eggstokkene og i større mengder hos menn i testiklene”. –Dag Viljen Poleszynski.
Progesteron blir altså testosteron… Det som kommer fra nyrene kan være på plass mens andelen fra eggstokkene synker til nesten intet . (2-3mg pr dag..22mg v/eggløsn…30mg pr dag på topp er normalt)
Progesteron øker den beroligende mengde Gaba i hjernen og er altså også grunnlaget for testosteron. Det å vinne noe eller mestre noe eller fixe damer, det øker også testosteron. Så man /menn kan få en Eplekjekk-spiral i gode tider. Motsatt ved motgang. Orangotamng som taper sloss kamp mister testosteron nivå den dagen. Mennesker spiser og berører ekstremt mye plast og mat og damer med p piller, som øker Østrogen (Xeno østrogen).. det kan være et større problem. Dette  får og yngre mennesker ut av balanse, jenter med tidlig mens, mye vondt, mye blod , unge menn med for lite mannlighet…
.
Progesteron -produksjon avar til nær intet når egg ikke skapes under syklusen, når kvinner ikke er helt befruktningsdyktige. Vet du at du har mange menstruasjoner uten at egget egentlig  blir laget  – da skjer det lite av det som gavner deg !
Menstruasjonen har vi likevel, -ofte mangler kvinner stabile egg helt fra 35!! Mekanismen stopper å spre ungdoms- og energi-stoffer.
Testosteronterapi har vært  oppe i (test) 600mg pr.uke og det har ikke skapt risiko verken for hissig adferd eller prostatakreft etc.
Behandlingsdose normal er 60-140 mg pr uke, omregning mnol/l og mg er en egen sak for legen som foreskriver og måler dette.
Mange tilskudd er også uten resept !
.
.
Omregningsfaktorer : I USA brukes som regel vekt pr desiliter (mg/dl) for de fleste blodkonsentrasjoner, mens i Norge følger int.std som bruker mol eller mindre per liter (mmol/liter) . For å konvertere fra oppgitt vekt per dl til mol per liter må man dividere vekt med grammolekylvekt og gange med 10 (fra dl til l) og tilsvarende den andre veien. En total testosteronmengde hos en mann på 572ng/dl blir følgelig ca 19,8 nmol/l (572ng/dl:289 ng/mofx10).  Vanlig dose er fra 5mg/d (plaster) til 200-500mg/2-4uker…(intramuskulært)
.
.
Kontakt Annina@addictsandhabits.COM
Telefontid 9-11  4826 9956 (man.- fre.:)
Home Addicts & Habits Testosteron the Treasure II
credit
© 2012 - Addicts & Habits. All rights reserved.