Facebook LinkedIn E-mail RSS

Hodepine (og migrene) kan radikalt endres av å velge rett fett

Published on 19/06/2012, by

...

1,7 mill. nordmenn har hodepine, 0,5 mill har migrene. Migrene og hodepine har ulike årsaker men veldig snikende overganger… Mange med migrene har også stresshodepine. Hodepine av spenning gjelder 80% av befolkningen, 33% har det hver annen uke…

Migrene kommer i anfall og har en eller flere triggere som skarpt lys, væromslag, søvnproblem, nitrat, søtstoff, aspartam, menstruasjon… østrogenet synker (sannsynlig at det er irritasjon av blodkarene i hjernen).  Når hjernen oppfatter en trigger begynner blodkar å svelle ut, nervetrådene i omgivelsene utløser kjemikalier som skaper smerte og inflammasjon. Pussig å tenke på at migrene også er en inflammatorisk lidelse… Fra å svulme og bli irritert  kommer det opp på et nytt nivå som kalles “hjerneaktivering” og smerten sprer seg i nervebanene gjennom hodet, nakken og ryggraden, cellene i smertenervene låser seg fast i en “på-posisjon”.

Hvert pulsslag i hjernen forårsaker da smerte. Hver bevegelse gjør deg kvalm, du kan kaste opp og du kan ha mage-trøbbel.

Masse medikamenter hjelper de fleste med dette, men mange blir immune og må ha sterkere pille, pluss at det er  gift.  Noen MÅ ty til medisiner selv om det dempes betraktelig av matvalg- prøv uansett det siste… Å ta vekk årsaken er jo musikk i de flestes ører. Jeg har selv nesten alle typer migrene og hodepine, både fra fødselen (anfall med 2 lys-sky oppkast-dager) og det samme etter alvorlig hodeskade. Som flertallet har jeg utslag av stress (og av nakke-feil..)

Det er nesten slutt på pillebruken nå i forhold til før! Mest ved å endre maten og øke (fysisk) ute-liv og bedret søvn.

Både Fedon og min egen Migrenespesialist (og jeg) følger med på internasjonal forskning som viser (bl.a.:) at justeringer i kosten oftest får gode positive konsekvenser for hodepine- og migrenepasienter. Moderne livsstil med unormalt stress, støy, avbrudd, sosiale media…er unaturlig for hodet. Skadelige miljøgifter kan tappe kroppen for Magnesium.

Har du normal nyrefunksjon kan du øke til eller innta 600mg magnesium før du går til sengs, mange sier det bedrer søvnen også. Noen kan ha godt av å putte inn 600mg om morgenen også. Men det tas over tid for å hjelpe… Ikke gi opp for tidlig for det kan komme effekt etter noen uker.  – B2 (riboflavin) kan også forebygge.

Q10 er heller ikke bare en flopp men et viktig bidrag som antioksydant som bedrer energi omsetning som finner sted i cellene.   Personlig har jeg god erfaring med Bio Biloba som “tynner blodet naturlig” så det kanskje lindrer eller eliminerer irritasjonen som oppstår. Det endrer også en frossen og trett tilstand til det bedre. Det er mye empiri og effekter rundt dette naturprodukt men det er jo ikke lov å si det på pakken…Forskere arbeider hvertfall med å vise at Q10 har god effekt på migrene (!) Mitokondriene som produserer det selv, de avtar med årene… Test det ut.. (100mg)…

Såååå var det Fettet, så enkelt men så avgjørende!

Jeg er veldig glad i å meddele hvor mye riktig fett i kosten vil bety for deg og meg. En enkel justering. Det er helt utrolig at mer omega 3 vil dempe livsstilssykdommer så radikalt – og at vi har for mye omega6 og at det er alvorlig…

Ref til artikkelen om “Fettet som endrer hjernen din og livet ditt” . Jeg formidler også en TEST som viser hvordan fettsyrebalansen ligger an – og det er da ikke så vanskelig å balansere det opp – med uanede virkninger på helse/hodet.

 Det er din egen kunnskap som avgjør! Da snakker vi om et endret Mindset. Endret bevissthet og vane.

For de fleste er det en hel Famile-endring selv om ikke de er så store og forferdelige.. Helst ikke gå “mot strømmen” helt alene. Veldig mange har vokst opp i famile-vaner som må endres dersom ikke sykdom skal øke… Selv om endel er  genetisk arv så er det kosten som demper /fjerner eller hausser opp det genetiske. -70% påvirkning! Kan beskytte deg opp mot 90% ifh til livsstilssykdommer.

Så “hang on”; vi tar nå for oss det Hodevennlige kosthold, som er høye verdier av omega3 og omega6. Orker du ikke lese deg til dette gratis kan du bestille en konsultasjon (og da bør du ta en enkel fettsyrebalanse-test) for så å: Change. Jeg har jobbet så lenge med endringer i tankemønster og vaner at jeg vet det ofte må en “partner” til.

For å endre inngrodde vaner og oppfatninger er kunnskap Steg1. Motivasjon kommer med bevissthet -og mestring :)

Nu; Kroppen kan ikke LAGE omega-3 og omega-6 selv,- det må tilføres kroppen. Og det gjør vi. Men i de siste 50 år eller mer har KORN, margariner, soyaolje og absolutt KJØTT skapt altfor mye omega6. Vi har 15:1 forhold omega6 : omega3.  Behovet er 3:1  (til 4:1) så les egen artikkel om “Fettet som endrer livet ditt”. Dette gjelder depresjon og mye annet også…mye som har med betennelser å gjøre, som leddgikt, ryggvondt…nevrologiske /sykd.lidelser og tilogmed LIVSVARIG diagnostisert handicap har blitt kurert av fett-balanse-endring.

Vi danner prostaglandiner av dette for-mye-fettet og det skaper faktisk migrene og hodepiner (Hjernens tørrvekt er 60% fett, halvparten er omega3, halvparten omega6 så Fettsyre-ubalanse styrer /ødelegger liv.)

..Står det i en parentes. Det ødelegger liv. Det skaper sykdommer. Alle livsstilssykdommer er relatert her. Og psyke. Dine angst-tendenser, ditt stress, dine hodepiner – dette er klassiske og utbredte effekter av for lite omega3- og det er ikke en vanskelig oppgave å spise mer av noe /mindre av noe annet. For det meste er det uvaner familen har gitt deg i arv. For hver generasjon vet vi mer, så hvis du er “våken”, grip det. En god nyhet er at olivenolje (og) demper migrene.

Sammen med fettet bør du dempe de raske karbohydrater, migrene og hodepine følger også med diabetes-årsakene;

Diabetes-2 gjelder nå 4 ganger så mange som for et halvt menneskeliv siden! De som har diabetes2 i anmars kan lett snu det med enorme forbedringer i helsestatus (ref Dagbladet 18 juni).  Bare små endringer gir 56% mindre risiko for diabetes2. Og 10-35 friske år mer…  Du må vite 8 av 10 med diabetes2 har migrene, det står det i en egen migrene artikkel. Årsakene i kosten er delvis samme.

Nature Genetics avslører at fire gener er oppdaget som en medfødt sårbarhet for å lettere få migrene, dette kan hjelpe oss å være mer på vakt og unngå triggere i forkant. Noen tåler dårlig disse triggerne som kan være stress, søvnmangel, feil mat, vin, ost, torden++.

Zwart er nevrolog og professor og er med i forskningen som  står bak artikkelen, søk på det (eller NTNU/St Olavs Hospital/Lars J Stovner..) om du er spesielt interessert. Som oppsummering her kan vi minne om at det er som med sukkersårbarhet og arvelig disp. for avhengighet; de genene som forskes på nå har med Signalsubtanser og hormoner å gjøre – ergo er det en (u) balanse eller sårbarhet noen er født med som gjør at noen må minske nåtids-feller (nevnt over som triggere).

Kontakt annina@addictsandhabits.com for spørsmål, evt. telefon mellom 9-11 4826 9956. 

En test gir deg langt og omstendelig  svar fra velrennomerte St Olavs Hospital i Trondheim/Ithoga /prof..Ola Eide

Home Addicts & Habits Hodepine (og migrene) kan radikalt endres av å velge rett fett
credit
© 2012 - Addicts & Habits. All rights reserved.