Facebook LinkedIn E-mail RSS

Har du hørt om(mat)peptider som hausser opp adhd, autisme, psykoser, schizo. & depresjon?

Published on 24/09/2012, by


Endel voksne og barn bryter ikke ned gluten fra korn samt Kasein som er melkeprotein. Begge disse er også foredling, jordbruk/statsstøttet business og en nedarvet uvane i alle familier som ikke passer fordøyelsen vår. Fordi  fordøyelsen vår faktisk er som den var på steinalderen… (-passer maten deg så kos deg, men har du en diagnose, eller er litt fet, eller har tarmproblem/luft el.lign, så les:) Mine tanker går og til sykelig overvektige siden ikke de fantes på steinalderen- og heller ikke i mellomkrigstiden..til ettertanke.

Istedet for å bli fordøyd, dannes proteinfragmenter (peptider) som kan påvirke immunforsvaret, skape allergier /matintoleranse og som forbindes stadig mer med Diabetes, revmatisme, astma, psykiske lidelser og utviklingsforstyrrelser. (Laupsa, Vitenskap og Fornuft Desember 2011). Så følg med (kanskje er du Addict du og – samt spiser unødig medisin?) :

Noen av peptidene kan påvirke  sentralnervesystemet ved at de har en opioid eller morfin- lignende effekt. Disse peptidene kalles Gliadorfin og Gluteneksorfin (fra gluten) og Kasomorfiner fra kasein / melkeproteinet, med mange ulike varianter som går galt for oss. Ja, disse OG andre slike peptider dannes av ufullstendig nedbrytning av protein (ses i urintest) og de kan utløse eller forverre ADHD, ADD, Autisme, psykoser, schizofreni og depresjon og ta også med epileptiske anfall – hos disponerte personer !

Svært mange barn og antagelig også voksne i Norge er feilbehandlet innen AD/HD og det betyr at de ikke burde tatt medisinen som er en amfetamin, skader cellene i hjernen og er like vanedannende som illegale “drugs”. Legg nå til at disse “andre” (kanskje et fåtall) som da “bør ha medisin”- de er da alvorlig plaget- de kunne også unngått det, minsket det eller stoppet medisinering etter en tid ved å legge om maten. Hm.

Prof. Reichelt på Universitetssykehuset i Oslo har forsket på dette – og søker du hans navn og dop og melk, så finner du at “barn dopes på mat” ett sted. Blant annet på Addicts & Habits på Facebook- vet jeg. Medie-varsko.

Poenget er at denne type mat virker som dop på endel barn og den er avhengighetstrigger, særlig hvitt mel som er  tilsv. sukker. Kanskje ingen mødre  greier å ta fra dem melproduktene (de liker “feelingen” de får fra hvete f eks, greier ikke kutte det ut, blir aggresive uten hvitt mel/pasta/boller/ whatever – er meg fortalt..) og bøyer seg i støvet for foreskrevet og anbefalt amfetamin-medisin?

(Ritalin, Strattera, Concerta når det gjelder adhd, autisme: 2 andre. – Strattera er et SSRI medikament, serotonin retur hemmende, altså en lykkepille-slektning. På sikt senker det vårt eget Seretonin så den onde sirkel er igang på linje med ulovlig stoffmisbruk!)

Uten den maten trengs kanskje ikke medisin. Personlig provoseres jeg av hvete-avhengige folk som ikke kan undersøke effekten av gluten, kasien og andre ting men bare gumle Ritalin.

KORN OG MELK, “autisme og mageondt” (lenger ned :)…

Korn og melk kan være nok til å forskyve hele den psykiske balansen eller personligheten på en rekke mennesker idag. Og gi magesmerter og immunforsvarsdefekter, astma etc.

En travel familie jeg leste om opplevde at at alt fra hud-problemer som vorter (en hadde 40 på en hånd), psoriasis og sinneutbrudd forduftet av at aktuelle hvete og melke-produkt utgikk..

Likeså epilepsi og depresjon hvis noen har det. Jeg kjenner nær ingen som ikke har en av nevnte plager, og de jeg følger med på de endres- når de vet bedre og gjennomfører omleggingen i kosten.

Den opioide effekten medfører at for eks. barn med autisme får et avhengighetsforhold til mat med gluten/kasein. Dette forverrer situasjonen for “mor som leser om det” og likeså for den som selv sitter i klisteret.

Når (den) maten uteblir hos de berørte avhengige er pupillene ofte store, slik en rusmisbruker under avvenning er…- En annen egenskap er smertelindring fra de opioide peptidene, så mange autister har som kjent en ganske høy smerteterskel og de gir sjeldnere uttrykk for typer av ubehag – sammenliknet med andre. Ja det er medfødte elementer her, men vi snakker  70-80% påvirkning i mat.

GLUTEN (protein i mel/korn) , KASEIN (protein i melk) og Laktose (melkesukker) 

Gluten er protein i korn (men også andre proteiner i korn) som ødelegger immun- fordøyelse og hormonbalanse og nervesystem.

Grunnen til at noen ikke tåler korn/hvete men spelt, er oftest WGA** men hensikten er ikke å gå i dybden her, men “Push the Change”.

Gluten medfører ofte cøliaki, men mer enn 150 lidelser er knyttet til gluten så hvordan bakeren fortsatt selger er et under. Det er bare uvane utviklet gjennom generasjoner – helt siden kornet ble foredlet og brukt som så stor del av matinntaket. Uvane(r) med en svært tung familiekonsensus. Desverre er det både gluten og andre proteiner som skaper kaos i disse tilpassede bakevarene og pastaene..

Reaksjon på andre proteiner; Lektiner. Masse psykiske lidelser knyttes til disse, likeså det mest utskjelte Melkeproteinet: Kasein.

LEKTIN er en kjempegruppe med proteiner som er i nesten alle matvarer idag…planter og dyr desverre. De binder seg til et molekyl som har en sukkerkomponent. Det gir ugunstige biokjemiske særpreg for mange når det klumpes sammen blodceller, tarmen blir mer lekk og flere celler aktiveres i immunforsvaret.

**)Hvetekimagglutinin WGA er det mest kjente, og det skaper cøliaki, kløende hudutslett, revmatisme og andre auto immune  (!!!) sykdommer. Grunnen til at noen ikke tåler brød men kan spise spelt skyldes WGA. Enzymer er ødelagt / tarmbalansen forstyrres.

Disse proteinene i korn og melk kan i større trekk knyttes til : -fordøyelsebesvær -lekk tarm -diabetes -revmatisme -hudproblemer -psoriasis -migrene -Sjøgrens syndrom -spiseforstyrrelser -energitap /utbrennt -overvekt sykelig – fibromyalgi -ad/hd, schizofreni -autisme og mulig MS.

I eksemplene i flere artikler i VOF vises det til merkbare endringer i sinne, depresjon, stress, oppførsel, ro samt at diagnoser utgår…

LEKTINET forårsaker også en vektøkning hos følsomme personer.

Hvete-allergikere bør velge rene sorter med spelt. Eller droppe brød og pasta, Why not..- Og denne Reichelt ved Rikshospitalet er den som har fremlagt mest om sammenheng opioide peptider, økt ad/hd, autisme med mer, samt urinprøve BM lab anbefales. (Ta den hjemme eller her, send den til BM lab, evt. mail meg). Melkesukkeret Laktose skaper vondt i magen,luft og noe av samme problem med ufordøyde stoffer. Vises også i urinprøve.

Uten den gale maten er evt. hverken ditt barn, mitt barn (eller jeg) innenfor diagnosene jeg nevner her,  som er definert i DMC IV..

Min sønn er dog laktoseintolerant og det kan ikke reverseres, enzymene mangler – men symptom og lidelser er som blåst vekk.

Gluten- og Kasein-fri diett hjelper så godt som alle i den kategorien. Mange uteleukker i tillegg soya, mais og andre opphav til opioide peptider.  (GKF-diett). Urinpeptid-testen viser om klient kan ha nytte av slikt kosthold og viser også om ulumskhetene blir vekk av endret kost. Peptidene går som sagt  rett til hjernen og har morfinlignende mm. effekter på sentralnervesystemet.

Melkesukker, kornprotein, melkeprotein…(MEL er også en sukkerform i seg selv som skader slik sukker omtales i Egen case..)

Det kan anbefales å spise steinalderkost og ikke stresse med brød-look-alike-fancy ting. Mange blir stresset av at det skal ligne det vi er vokst opp med! Jeg syntes det er en ide å bryte med det vi er vokst opp med å sjekke om barn og andre relasjoner endrer adferd.

Lykke til !  Og:
Ta det på alvor.

Livet står på spill. Neste Påminnelse til folket handler om RETT FETT, som også manglet i medias debatt om adhd nylig (“Ikke mobb Ritalinen min” bl.a.) . Ingen psykiater eller bruker eller journalist har (i Norge, i mitt synsfelt) tatt med den markante betydningen av ovennevnte “daglige brød”- sammen med betydningen av MER inntak av rett fettsyre  (som btw. hjernen består av..) som bekjemper/bedrer: ADHD, autisme, depresjon, OCD, migrene, cøliaki, tarmkreft, ME/CFS, revmatisme, leddgikt, “strokes”, hjerteflimmer, hjerneslag, drypp, hjerte/kar, metabole syndrom (sykelig overvekt), fettlever /svært farlig, mange har det, Sjøgrens.. psoriasis, astma. Samt : Fettsyrer og AMMING- DU former neste individs helse… – Det vil sjokkere deg enten du er “folk flest” eller psykolog eller lege. Du kan – hvis du er utålmodig- slå opp din families svakheter  i Olle Haglunds bok – jeg har 8 her – nuvel; ikke 8 familiesvakheter men 8..bøker (NU i 2013 har jeg 1 xtra!!) ) – Du vil ramle av stolen..eller du kan bestille selv via sverige: www.medhag.com.

Eye-q, den finnes i Norge, den har EPA/DHA (3:1) som kan fjerne AD/HD. Nå har jeg tatt inn en ennu bedre fettsyre; 2ss tilsvarer 38 Eye-Q kaplser mht EPA mengde, (kansje 50 kaplser Møllers for den har LAV EPA%) , og uansett hvor mye omega3 du kan håve inn fra Rimi, de fleste er harske (Mattilsynet-09)+EPA er uansett lav….dette kan jeg forklare om du vil bestille (unngå frakt). Snx:)

Annina@addictsandhabits.com

NB: Mat merket Glutenfritt skal pr januar 2012 ikke ha mer enn 20 mg gluten pr kilo vare, men produktene merket svært lavt har opptil 100 mg!! – og langt mindre mengder enn dette (!) kan utløse reaksjon. Forurensede halvfabrikata er og en faresone i seg selv..

Home Addicts & Habits Har du hørt om(mat)peptider som hausser opp adhd, autisme, psykoser, schizo. & depresjon?
credit
© 2012 - Addicts & Habits. All rights reserved.