Facebook LinkedIn E-mail RSS

«Glem blodtrykk – kolesterol – og flytt fokus», mål Homocystein og senk risk hjerte/kar og Alz med 75%.

Published on 10/10/2017, by

Både ALZHEIMER som øker enormt (psykisk helsedag 10.10) og hjerteinfarkt og slag (og kreft) kan reguleres ned til veldig liten risk, artikkelen ender i en tabell (En FEIL mht mcg er rettet). Den viser «Hvis Homocystein er x så er risk langt nærmere 0».  Low Risk) Hvordan måle denne faktor og hvordan endre på det du gjør så den går til No Risk? Jo:

Del-1 Dette endrer livet ditt:

Helt siden jeg med frykt som drivkraft ville finne ut hva som tyder på at demens eller Alzheimer er i frammarsj, helst i god tid, fikk jeg «smaken på betydningen av homocystein». (Ja genetisk del av Alz men den kan bety mye mindre enn du tror, vi kan gjødsle disposisjonen eller «kverke» den, og noen demenstyper er ikke genetisk betinget . APOE4 er en gen- faktor, den kan du testes for. Jeg har. Deretter er jo forebygge alfa omega enten du har genet eller ikke.)

Få har interesse for homocystein, men først finner jeg ut at den skal være under 7, og legene har ikke mandat for å bry seg før den er helt gal, da er den 17, da er du SYK og trolig dement, – «Why not Know about the Status before its too Late».  Jeg kom inn i målinger allerede for åtte år siden.  Fastlege ga meg papirene, men ikke spesielt interessert. Tallet var 12 det er ikke uvanlig når man er over 45,….
“Helt OK” sier fastlegen (det må jeg få lov å si, og håpe de er bedre på dette nå) – men Himmel, den kan være 6-7 da har vi fjernet de fleste årsaker til hjerte/kar, at demens blomstrer opp, at hjerneslag kommer – og mer. Dr. Skavlan som syntes folk er for syke bør være forgrunnsfigur på å forebygge ovennevnte, de tyngende livsstilsykdommer i vår helsekø.

Altså:

Til min forferdelse og begeistring ; den kan reverseres (!!) det er ikke noe som hindrer deg i å få den verdien NED under 7 MED BARE KOSTHOLDS TRIX !! Sunne grep.  Ingen fastlege har noen gang hintet meg eller mor eller bror eller far eller klient eller venn eller kjæreste om det. Hinter de da noen, tro?

– For ti år siden leste jeg meg opp på hva som får homocystein til å øke mer enn ønskelig, – og på 6 mnd. ble den senket til under 7.  De verdier er normale for trettiåringer som er sunne..

«BUT NO DAM REASON» TIL Å IKKE HA DET I SJAKK OM VI SÅ ER 40 eller 50. Eller mer. De skal ikke bare stige !!! Hør.

For det første kan jeg beskrive hvordan jeg fikk den ned fra nesten 12 til nær 6. For det andre har min guru Patrick Holford og også norske Knut Flytlie som har www.vitamindoktor.dk (Vejle)  avslørt at den teller mest av alle indikasjoner på hjerte- / karsykdommer, drypp og blodpropp.

Hvis jeg får som bonus at jeg ligger lavt for risiko infarkt, drypp og slag, så ja takk, begge deler. Det er tillegg jeg leser nå senere år.  Men det er ennå ikke tema på hverken legemunne eller folkemunne, slik som KOLESTEROL.   Slik som BLODTRYKK.

(Glem Kolesterol, eller les en annen artikkel om hvordan du påvirker HDL over LDL, det som teller.) Det er ikke riktig å bli hysterisk av kolesterol og medisinere mot det. Medisinen er mer tvilsom.

Homocystein er et proteinprodukt produsert av kroppen utfra protein i maten og påvises i blodet. Homocystein kalles aminosyre som produseres i kroppen. (Det er under konverteringen av metionin til cystein at homocystein er et mellomnivå. Denne konverteringen er avhengig av tre B-vitaminer: B6, B12 og folat. )  Se lenger ned hva den helst skal konvertere til, og holde seg lav , ikke akkumulere seg høy (=sykdom ).

Hvis du er optimalt ernært holder den seg lav, og du er beskyttet mot over femti klassiske folke-sykdommer inklusiv hjerteinfarkt, slag, noen kreftformer, diabetes, depresjon og Alzheimers.

For meg er det en måling fastlegen sjekker tre ganger i året siste ti år. Ingen andre får gehør så tjappt hos fastlegen forstår jeg, eller de sier den er normal for alder (homocystein akkumulerer seg hvis du er feilernært, ergo det er er ikke noe vi skal godta pga alder. Den kan være like fin i 80 år, noter det !)

30-40 prosent av den eldre garde i USA har høye homocystein verdier, i voksen alder er ca 10% feil.

Hvis Ernas regjering skulle være interessert i færre demente og færre hjerteinfarkt- og slag-pasienter så må fastleger få utvidet arbeidsoppgave eller være mer interessert i ernæring.  (Forebygge og reversere). Eller kostveiledere, Ernærings fysio. (med rett agenda) og Funksjonsmedisinske leger øker makta.

Homocystein stammer fra aminosyren Methionin, som finnes i kjøtt/proteinmat, og skal være på plass (den trengs),  men den skal videre omdannes til to fordelaktige substanser for kroppen;

Glutathion  (KROPPENS VIKTIGSTE ANTI OKSYDANT) eller en methyl-donor kalt SAM-e.

(S-adenosylmethionine, veldig viktig for hjerne og kropp!)

Problemet med å konvertere denne homocystein ligger oftest i mangel på B vitaminer. Enzymene klarer ikke jobben sin.  B vitamin har vært under lupen i norsk forskning på demens eller alzheimer men mindre om  hvor mye og ikke minst om HVORDAN måle resultat av gitte tilskudd. Nå kan denne Homocysteins «change» bekrefte hva som er nok.
– For den skal ikke akkumulere seg, da blir vi syke. 1 av 10 er også genetisk disponert for høyere homocystein enn andre. Da er ikke konverteringen så lett, men daglig inntak av B12 og folsyre endrer deres situasjon også, men mer skal til.

Ille hvis ingen av de ti prosent får fart på mølla, ikke vet. Jeg kan være en sånn som ikke så lett konverterer, det var min far og ingen hjalp, ingen sa noe.

Du og.

(Betydningen av antioksydanter er vel innarbeidet, men et nytt buzzword er Metylering, evnen til å være i kjemisk balanse henger på evne til å legge på og trekke fra molekyler kalt metylgruppen.)

Hvis du vil ha EN INDIKATOR PÅ ANTIOKSYDANT-nivået så er det «level of Glutathion inside cells»

Anti oksydantene er selvsagt «anti aging», oksydering og degenerering (lav glutathion) er AGING.

For å komme (via cystathionine Lyase og Cystathionine Beta-synthase) fra Homocystein til GLUTATHION  trengs B6, B2 og zink. Det er i konvertering til SAM-e at denne B12 er mangel.

Den andre substansen SAM-e, (som homocystein skal konvertere til) trenger

Folate, B12, B2 og zink og TMG.

Når SAM og Glutathion mangler og HOMOCYSTEIN øker er aldring og skade på gang.

Høy glutathion er i biologisk unge mennesker,- lav er da i de som er gamle tidlig. See?

Den andre dårlige nyhet med høyt homocystein er at det skader arterier, hjerne og DNA. Degeneration.

Hei: Du kan redusere risiko for «heart attack  and strokes» by 75%.

Best å tygge på det og la det synke inn. Steg 1 er å vite.

Steg 2 er å gjøre det.

Del-2. 

Hvordan senke Homocystein så risk for hjerte/kar & Alzheimer synker med 75%  ?

Nødvendig med litt læring om B vitaminer. Den tid er forbi da vi tar ølgjær bare for håret men det var absolutt noe. Det er flere komponenter som må være på plass på en gang . Når jeg kjøper B-total på apoteket eller Solar sin mega-B-stress i Norge (elle får Trio-B på resept) så er det forsvinnende lite.

En boks med B-50 i Sverige kan være mange ganger sterkere enn de vanlige i Norge og Mega-B-stress er 30 ganger sterkere.

Vi ha jammen vanskelig for å få tilskudd på livsviktige vitaminer vi mangler i mat i Norge. Ja vi mangler de i maten men det er en egen historie. (Fortidens mat hadde mye høyere vitaminnivå!)

B vitaminene er vannløselige. Spesielt B6, B12 og folsyre TRENGS for å la homocystein konvertere.

Folsyre/methylfolat (B9 vi hørte om da ryggmargsbrokk var en trussel for fostre om Mor manglet folsyre). De må daglig fylles på, men B12 lagres litt i leveren. Når det lageret er tomt, øker demens -trekk på demente og trolig også utslitt-trekk på utbrente.

Homocystein kan holde seg høy, Homocystein skader det gode kolesterol og fremmer også  blodpropp, likeså hjerte/kar  og demens.

BLODPROPP og drypp-pasienter blir målt på homocystein. (Enten det er bena, hjertet eller hjernen)

Hvorfor ikke finne ut hvor mye som skal til og medisinere med vitaminer uten bivirkninger, FØR det skjer. Nesten alle eldre mangler B12. B6 er viktig for opptak av mange andre vitaminer så den er ‘Key’.

KORT OVERSIKT OVER MENGDE SOM SKAL TIL           (2 perspektiver, det siste er ferskest, velg)

Knut Flytlie har en oversikt over daglig dos uten hensyn til Hva som kan bo i maten (for den er lav).

Patrick Holford har en fin graf over Anbefalt daglig inntak og diff til Optimalt Daglig Inntak.  Gapet mellom optimalt («..») og super diett er «Shortfall», altså intervallet der behov for tilskudd ligger.

Er dietten dårlig er selvsagt tilskudd-behovet større.  Det gjelder de fleste av oss at maten er svak.

Dr. Knut Flytlie om B1, Tiamin; styrker nervesystemet, fordøyelse, hjernen , immunsystemet og  sammen med C reduseres skader på leve (alkohol og annet).

B1 Tiamin er i ølgjær – natur-ris – hvetekim – nøtter – poteter – havregryn – frukt – grønnsaker-  fisk og kjøtt. Mangelsymptom er konstant kvalme, prikkende kriblende følelser i hender eller føtter og søvn- mangel, dårlig fordøyelse, vekttap, uregelmessig puls, i ytterste konsekvens beriberi.

Tilskudd rådes til fysisk og psykisk stress kandidater og diabetikere, røykere, alkoholikere, kaffeslaver.

Anbefalt Tilskudd (når du har normalt nok): 5mg.

ODA ; optimalt daglig anbefaling/langsiktig forebygging: 100mg (støtte:250mg, som medisin 1000mg)

Så tar vi en titt på Trio B som alle eldre får som hjelpende hånd fra legene; Den inneholder jaggu 0.

Knut Flytlie om B2 riboflavin, det er for negler hår hudslimhinner, en viktig antioksydant, er i ølgjær, hvetekim, havregryn, nøtter, frukt og greens, egg, melk, ost, fisk og kjøtt..

Ved mangler er man matt og trett, skjøre negler, mye forkjølelsessår, hårtap, tørre øyne, kløe i øyne.

Anbef tilskudd. 2 mg Optimalt daglig anbefaling 5mg Støttebehandling 10mg og medisin 25-1000mg

B3 Niacin produserer energi av maten vi spiser, beskytter blod omløpet og nervesystemet, UTVIDER ÅRENE OG senker Kolesterol (den slemme), reparerer skader på DNA og stabiliserer blodsukkeret !  (Trio Be på resept: 0 ! )

Anbef Daglig 5mg Optimalt Daglig 18mg  (Støttebehandling 50mg og som medisin 250mg).

B6 Pyridoxin: B6 er virkelig en grunnsten.  Med hjelp av den produseres nervesystemets signalstoffer og er nødvendig for at mange andre stoffer tas opp og for at homocystein konverterer som vi sa over.

Bønner, helkorn, bananer, rå fisk, kylling, nøtter, havregryn, lever, avakado, frukt og  greens..   NB: mangel forekommer OFTE, trett uopplagt kanskje og depresjon (dette  kommer fra William J Walsh) B6 er nødvendig for produksjon av serotonin, likeså søvnhormonet melatonin.- Har man glemt B6 støtte tilskudd en stund så faller grunnlag ut for mange andre ting.

Trio Be for eldre har 3mg B6.

Videre på Knut Flytlie’s foreslåtte mengder:

B12 Min yndling – cobalamin:

Denne produseres av tarmens mikroorganismer og har «depo» er i leveren. Daglig tilskudd ikke så farlig men et godt lager , gode doser innimellom må man ha!  B12 tas bare opp fra animalsk protein og noen få alger. Dette er ukjent for de fleste. Ikke rart pasta og brød skaper «B12 missing» i folk og setter fart på demens og økt Homocystein som er det sterkeste Flagget for hjerte/kar og slag/drypp.

Magekatarr og tarmproblemer kan hindre opptaket av dette .  (Eldre har ofte det og yngre med IBS som i dag er en fjerdedel av befolkningen ? Irritabel tarm. Bare et spørsmålstegn fra eget bryst.)

Over femti års alder er det ofte tarmproblemer. Eldre får ofte B12 injections en gang i måneden, en gang hver tredje mnd.. så blodlegemer produseres og apetitt og «brain» kommer tilbake. Mangel på B12 er også: trett (!)- depressiv – søvnproblemer – dårlig hukommelse. NB:  Her er siste doseforslag fra Dr. Flytlie, deretter kommer Patrick Holford konkrete tabeller for 75% risk ned.

Anbef Daglig 3mcg, Optimalt 5mcg støttebehandling 50mcg som medisin daglig 100mcg (husk lagres). Eldre får ofte 1000mcg rett i blodet for en måned eller tre måneder. Spørs om det er hyppig nok.  Leveren skal lagre det, gjør den ?
(Det vet jeg ingenting om, men konverterer dårlig selv og holder homocystein suksessivt nede med B12 og de andre.)

B12 støtte beh= 5 mcg.
På apoteket kan du få en med 9mcg B12 i ett produkt fra Nycoplus.

Nevrologiske reaksjoner kan også komme av B12 mangel. Hva om mindre kjøtt i hele det vestlige kostholdet forårsaker tidligere demens, kognitiv svikt, etc? Nå er B3 mangel direkte koblet til økt schizofreni. Provoserende at flere psykiske problemer er relatert til mat, men psykiatrien «nada».

10 Oktober er en psykisk helse dag og jeg  ser foredrag og informasjon om kjemisk fri behandling!

Flott!

 

Del-3 !  Eksakt grep forebygge demens, hjerte/kar og slag:

Ennå mer eksakt enn Dr.Flytlies (her kommer Patrick Holfords):

Når du har senket Homocystein med de ulike B vitaminer, zink og for all del omega3 og C har du redusert risk med 75%.

Det største av alle undersøkelser på Cardiovascular disease (examined assosiation between homocystein and risk for heartattacks and strokes) er fra Southhampton General Hospital (UK) og ca 2005 sluppet i Britisk Medical Journal:

FOR HVER 5 unit (millimole/liter) økning i Homocystein målt i blodet øker sjansen for Heart Disease 42 %.                        42 % i disse med genetisk disp og 32% i disse uten.    FOR bare 5 units!

Sjansen for STROKE økte med 65% i disse med genetisk disp (MTHFR gene mutation) og 59% i disse uten.                       Altså MINIMUM 59-60% økt sjanse, per 5 måleenheter ØKT  Homocystein.

Som sagt senket jeg min Fra 12 til 6.

Når f.eks «avarage homocystein level» er ca. 10 kan vi si at ideelt sett skal du kunne komme ned i 6.

De som har en familiehistorie med kardiovaskulære problemer har ofte et nivå på 15 og over…Senker du det fra 16-6 enheter (10 unit mmol/l ) så kutter du risken med 75%.

Hvordan? Med næringsstoffer, ikke medisin (drugs).  Passer veldig bra å dele med deg  10.10 😊

Bonus:

Kort sagt så senkes risken for Diabetes , kreft og Alzheimer like heavy som du senker risken for hjerte /hjerne/kar ( infarkt, drypp, slag) :

«Cancer is mor likely to be caused by Diet and Lifestyle Choises than Genes» ref Twins study.  The choices around diet, smoking and training accounted for 58-82%. Hvor er Homocystein oppi dette?

«Cancer is trigged by damage of DNA and having a high homocystein level makes your DNA more vulnerable to damages, and not easily properly repaired once damaged».

HOMOCYSTEIN LEVEL viser også om behandling på kreft virker, den er høy når ‘tumors grow’ og lav når det lykkes å kverke de.

Former for kreft allerede klart korrelert med høyt homocystein er brystkreft og ‘colon’ og leukemi..

Alzheimer risk kan halveres uten flere anstrengelser enn å senke Homocystein som for cancer og hjerte/kar/slag/blodpropp nevnt over…

Oppskrift følger, snakk om Payback!

Diabetes type 2 på voksne er en epidemi, med insulin på avveie og høy homocystein hånd i hånd. Ved å følge en homocystein-senkende diett (med tilskudd) så er også diabetes på retur. Tenk det.

Risiko for død halveres også for hver 5 mmol/l ned. Hadde jeg jobbet i Dagbladet hadde det stått øverst :)…

Homocystein Down and How.

With nutrients not with drugs

Bonus her er at Diabetes-2, voksenplagen som når yngre og yngre, er relatert til høy Homocystein. Er du en pre diabetes eller en gotte- eller brød-slave som kjenner det kan komme, så mål Hom.(!) og sukker reaksjon (utover den fastende sukker) hos legen nå. Og lag enkle grep for å komme ut av det. Ved å følge en Homocystein senkende diett er det stor overlapp med en revers-diabetesdiett.

Sammenheng diabetes og Alzheimer (generelt demens) er også tilstede;

ALZHEIMER

Ekstraordinære funn i en omfattende undersøkelse er omtalt i Holfords eminente Nutrition Bible og det er gjort på universitetet i Bergen, publisert i 2001 i American Journal of Clinical Nutrition, ja. De ikke bare konkluderte denne homocystein /hjerte attakk, slag sammenheng men også i forhold til alle «causes of mortality» – altså kan den predike hvor lenge du lever. i forhold til livsstilsykdommer.

Senere forskning på B vitaminer og demens er også delt på www.forskning.no.  Nå tar vi tallene til Holford:

Nivået på 7 i homocystein har senket risken på hjerte-infarkt/slag og alz radikalt , mens over 15 er en pekepinn på at det kommer. Først ramser vi opp mengdene B vit som trengs og maten skal være bra selvsagt;

NÆRING Nødv NO RISK/under 6 LOW risk 6-9 High risk 10-15 Veldig høy fra 15
Folsyre 200 mcg 400mcg 1200 mcg 2000 mcg
B12 10 mcg 500 mcg 1000 mcg 1500 mcg
B6 25 mg 50 mg 75 mg 100 mg
B2 10 mg 15 mg 20 mg 50 mg
Zink 5 mg 10 mg 15 mg 20 mg

Trimethyl glycine/Betain    500 mg        750 mg                 1.5-3g                    3-6 gram! (TMG)

En av disse tilskuddene er langt mindre virksomme alene men veldig effektive når de er sammen.

Som praktisk eksempel; jeg trenger 15mg B2, jeg er på 6-9 Homocyst.  I B total er det 2mg.  Trio Be:0.

PÅ diett.no og vitaminmineralguiden (også et nettsted) kan se hva maten din tilbyr deg av B2 (osv).

RESULTATER

En studie viste at homocystein var 17 prosent lavere av high dose folsyre alene, men 19 % lavere av B12 alene og 57 % lavere av B12 OG folsyre (min sank med femti prosent ca) samt 60% unnagjort med folsyre B12 og B6 ble spist sammen , som over i tabellen. Alt dette på 3 uker. Risken ned til No risk?

Hvis H verdien er 12-14 så greier du jo det!  Ennå bedre resultat dersom trimethyl glycine (TMG) legges til, det er den beste «metylerings donor» å supplere med 😊. Nå er du vel allerede på gli?

Noen selskaper produserer kombinasjoner av disse tilskudd for eksempel www.thefactor.com Jeg kjøper det selv i Sverige da innholdet er 3 og 20 ganger høyere enn tilskuddene i Norge.

Lurer du på hva maten din gir av dette i seg selv så bruk www.diett.no på prøve gratis 1mnd og noter. (ellers: 39kr).

Du kan altså halvere din H verdi på 2-3 uker med ovenstående tilskudd og en mat-plan omtrent slik

  • Mer fisk og sunnt fett
  • Spis gode sterke grønnsaker
  • Bruk løk hver dag, Holford foreslår også Solo salt med mye magnesium (vet ikke om det er havsalt, men havsalt og himalayasalt er kjent i våre kretser for å gi de verdier vi trenger. )
  • Herbal Teas and grain coffees, altså de teene som gir antioksydanter, selvsagt lower sugar
  • Begrens alkohol, begrens stress, endre omgivelsene som skaper stress OG din respons (!).
  • Ta en høydose multi vitamin mineral hver dag, vi er alle utsatt for at noe mangler i vår mat
  • Hvis du er i meno pausen reguler østrogen progesteron med en hormon saliva (spytt) test.
  • (www.futhark.se er mitt sted for hormontester, ikke Patricks, men nå er jeg og du i Skandinavia)
  • www.kostreform.no er et superviktig forum og møteplass (og opptak av informanter på net) om kost.

Noen statistikker;

For hver 5 unit (mmol/l) Homocystein går ned senker du risiko for å dø 49% generelt, å dø av cardiovaskulær lidelse (hjerte /kar) 50% og 26% lavere sjans for cancer, deretter halvert Alz risk. Hvem ønsker ikke en slik profil uten slit.

Jeg har heldigvis gjort dette for å spare meg selv for forferdelige hendelser og helsevesenet /nav.

At noen bare vil nyte god mat å regne med dette går bra bør se på statistikk  (og venner og fam.).

Syns du at du fikk Inspirasjon og kunnskap nok til å endre på noe som kan senke din homocystein så dreier det seg om flere friske år og muligheter for NO RISK level på hjerteproblemer og slag. Du kan Vippse meg 100 kr som takk. (Normalt må du anbefale andre mitt kurs, men nå har jeg ikke kurs.)

tlf: 4826 9956 😊

En Vipps tar 2 minutter, legger du om kost og tilskudd i morgen så får du mange flere fine (ti-) år som frisk

(MÅL HOMOCYSTEIN FØRST; FÅ rekvisisjon til Furst lab, Homocystein med  B12 og MMA samtidig,  så ser du endringen og kan regne ut prosentene du har senket homocystein. )  At legene heller surrer med kolesterol er gammel vane. Spm? – Ingen spesialist, nei, fastlegen fikser det med Furst-rekvisisjon. De blir bare glad over at du ber om slike tall (de fleste)

Kan du ikke vipps, så er kontoen 6034 10 49035. Skatter av hvis jeg får  6000kr, det gjør jeg nok ikke. 100 er Snilt.

Hadde vært gøy om det endret noe hos deg og du gjennomfører. Jeg selger ingen B vit produkter. Ingen kurs nå.

 – Annina Boel. Tønsberg. Se appendix..

 

APPENDIX: en tabell som grovt sett viser Hva er av B vitaminer i B total fra apoteket, trio B på resept og «B Mega-stress» fra Sverige ? En av dem kan tilfredsstille din B12 mengde , B6 mengde og folsyre. Regn ut.

I-herb og mange andre har ulike kombo.

B total på apoteket i N Trio BE  på resept i N Mega B stress SOLAR i Sverige
Tiamin  B1 1,5 mg 3 kapsler  anbef dagdos:  100mg
Riboflavin B2 10 mg 3 kapsler  anbef dagdos:  100mg  (10x)
Nikotriamid B6 2 mg      3 mg    25 mg
Cyanokobalamin B12      0,5 mg

= 500 mcg / 500 ug )

     250 ug

(Halvparten av trios

 

 

 

 

 

Folsyre

 

 

 

Niacin B3

Biotin

C vit

folsyre er 0,8 mg det er da 800mcg/800u  

 

 

3 kapsler  anbef dagdos:  400ug

(Halvparten av Trio)

 

3 kapsler: 100 mg B3

3 kapsler 1000 mg C

(smart og husk Zink!)

B Komplett på apoteket har imidlertid  kun 2 mcg B12 men  19 mg B3, 1.5 mg B6 , folsyre 200mcg = 200 ug – for de som vil bruke de norske produktene.  Bon Apetit- bestill . Sifra hvis noe feil. Men til mailadresse da jeg ikke blogger. Interesse for kurs i januar kan også meldes da vi er i Vestfold nå og ikke i Oslo:  anninaboel@gmail.com, mail besvares ikke med tips og råd, det ligger gratis i denne artikkel , du har nå skjeen i egen hand til å handle. Følg opp! Du treffer bedre enn alle vi med årevis av lesing på de ulike tilskudd, årevis med tro på at “alt” er i korn (It’s not.)

Home Addicts & Habits «Glem blodtrykk – kolesterol – og flytt fokus», mål Homocystein og senk risk hjerte/kar og Alz med 75%.
credit
© 2012 - Addicts & Habits. All rights reserved.