Facebook LinkedIn E-mail RSS

DEPRESJON DIABETES DEMENS er intens..

Published on 03/04/2016, by

DEPRESJON – for noen DIABETES  – for fler og fler DEMENS.

 

Jonas Gahr Støre skal høre med rosabloggerne hva Norge kan gjøre bedre innen Psykiatrien?  For unge- ja noe kan de si.  Men at matindustrien medfører  økt depresjon bl.a ( slik diabetes og gjør sitt fremtog) det er ikke med. – Det har også Erna hørt om for noen år tilbake men nå er forskning ennå et stort steg videre på mat og psyke:

DEPRESJON ER HOVEDSAKLIG EN BETENNELSESSYKDOM   – Vestlige matvaner er største skurk

Depresjon er den viktigste årsak til at folk over hele verden blir uføre !! (Perlmutter 2015). Den rammer mer enn 350 mill mennesker og NB:  ifølge WHO vil depresjon overgå hjertesykdom i pleiekostnader i 2020. Demens er og slik…

I USA fortsetter det å stige i et dramatisk tempo med angst og depresjon, reseptene på anti-depressiva til en verdi av 12 milliarder dollar til 30 mill amerikanere. De fleste bruker mer penger på antidepressiva enn størrelsen på BNP !(Mer enn halvparten av landene i verden).

HELT SIDEN SSRI (Serotoninopptakshemmere) ble godkjent av Mattilsynet har vi som samfunn trodd at medikamenter bedrer eller helbreder psykiske lidelser, det er eneste  veien legen kjenner til. Symptom-demping.

Bruken har økt med 400% siste 20 år.

Men disse medikamenter behandler ikke depresjon. Anti dep.  var det mest solgte medikament i USA 2005..

PROZAC, CYMBALTA, ZOLOFT, ELAVIL, LEXAPRO eller WELLBUTRIN og  de andre; demper knapt nok symptomer. Som brukere har erfart blir man flat eller likegyldig så gledene er ikke mer tilstede. Årsaken til nedstemthet er heller ikke vekk.

Blant KVINNER i 40 åra ligger prosenten på 1 av 4 nå, for middelaldrende kvinner er dette nær allemannskost.

psicofarmaci

(Forrige artikkel). Klinisk depresjon er:  ” Indre uro, angst,  vedvarende tristhet, ubehag, lav seksualdrift,  dårlig hukommelse, irritabilitet, søvnløshet, en følelse av håpløshet og en følelse av å være flat, overveldet eller fanget”. (Perlmutter, Nevrolog, sagt i 2016)

VIKTIG: Legemiddelindustriens inntog av symptomdempende skadelige kjemiske stoffer har trukket teppet vekk under forskere som for over 80 siden begynnte å finne årsaken – og også konkrete muligheter for å ta vekk årsak.

Medisiner har blitt aggressivt markedsført i USA , -og hele vesten, det samme gjelder ADHD medisinering. (Antall voksne på ADHD medisin er i en bratt stigning på 53% i perioden 2008-2012.) Ungdommen i USA og Europa har overforbrukt anti- depressiva, uten kunnskap om at det kan senke den naturlige produksjon av Serotonin, og uten å vite at noe mat gjør saken verre.  (Det gjelder absolutt ADHD og..)

Reseptblokken og raske løsninger er jo normen, det som egentlig ikke er en løsning! Det drar med seg ennå mer sykdom som nå er et samfunnsproblem og en sterk Personlig Tragedie; Demens. Alzheimer. Hvem er ikke livredd?

(Derfor Dagbladets yndling. Det vet vi. Men det siste som sto der var også Forebygging  *bl.a B vitaminer, “greens”, sjekk jevnlig din Homocystein* – ikke stol på medisin, for forskingen var bortkastet..dette ble sagt av våre norske spesialister.)

Forebygge og stoppe, det var kunnskapen som var forsøkt å nå oss for 80 års siden,  ja forskerne var allerede da inne på dette med årsaker  som kan ligge i tarmens funksjon og innhold.

Disse forskerne ble den gang feid til side av Big Pharma. De ble forbigått da medisinens “quickfix”  fikk pengene.

...

(Det skal bygges demens-byer i Norge sier Erna.  Konsekvens av ignorering av tarm-fan for 80 år siden, konskevens av markedsføring av avhengighetsskapende mat, -og konsekvens av penger brukt på medisin uten effekt.  Og lege-pensumet. Nå snakker vi Alz og depresjon..)

 

Ups; det skremmer meg mye mer å havne i demens-by, enn å ta skjeen i egen hånd. Ja – og endre no’n inngrodde vaner..

Vil flere endre vaner? Matvareindustrien og Big Pharma endrer ikke påvirkningen på oss. Masse-suggesjon er bare fornavnet. Sannheter er det blitt.

En rekke mekanismer for å finne botemidler som fungerer, det å luke løvetannen med roten, er i gang:

Betennelsessykdommer er både; Depresjon, Parkinsons, MS, Alzheimer.. så kan vi da rakne dette strikketøyet som er uønsket.

HVORDAN RAKNE?

Dagens antidepressiva regulerer tilgangen til nevrotransmitten Serotonin. (Det kan også stoppe den naturlige kranen ved at hjernen tror den har mer enn den har. ) De fleste er i en nedadgående SSRI-spiral.

Men forstadiet til Serotonin er påvirket av både B vitaminer og tryptofan. Tryptofan er i lammekjøtt, reker, generelt i animalske proteinkilder.. og mye i mandler.  (Egen artikkel, masse matvarer sørger for dette). Kanskje vi over tid har fremskaffet for lite av det i maten ?

Kanskje korn og sukker dominerer? Kanskje statlige kostråd med mer korn (som nå er fiklet med genetisk og kan ha 40ggr mer gluten enn for 30 år siden..) og mer plantefett , syns jeg hører noe om margarin ennå (FYSJ !!)   (og fettskrekk for det riktige fettet) – har skapt både hjerne,- ledd og hjerte sykdom.

Cellene er istedet “sandblåst” av plantefett og Glykosert av sukker med stor G.

Kanskje jegere og sankere ikke feilte noe av dette? (Garantert ikke.) 

La oss si Korn og Sukker og Plantefett, som alle øker inflammasjoner, ikke burde tatt så stor plass?

Rundt midten av forrige århundre var tarminnholdets fokus på vei inn men Mental Helse som fenomen feide over dette da Pharmasia dukket opp. Det festet seg at Tarmen (magen, trøbbel med magen..) kanskje ble syk av hodet (psykosomatisk). Det viser seg likefullt  å gå omvendt vei.  Dessverre ble det ”uvitenskapelig” tolket å se på tarm og lekk tarm for 30-80 år siden men ikke nå.  Dyrt.  Dette har respekt og høy interesse i 2016. Tilogmed DN har hatt om tarm som fenomen og om den gode prof. Tore Midtvedt, norsk forsker som fremmer at psyke og tarm er “ett”…

Uttalelse i Sverige ( fra forening for Friskere Unge):

lenke til uttalelsen fra org. Unge Friske (snapshot)

Legemiddel industriens gjennombrudd  gjorde at man ga en god dag i  disse tarm-hode (Gut and Brain) funnene DENGANG.

Depresjon kan ikke lenger skrive seg fra bare hjernen, da noen av studiene har vist at friske mennesker uten tegn til depresjon kan infiseres med et stoff som øker betennelse og det kommer umiddelbart depressiv adferd.

(På samme måte er det vist at interferom som brukes mot hepatitt C, og som øker inflammasjon, der utvikler 25% alvorlig depresjon.  Cytokiner er sentralt. Vi lærer mer for hver dag.)

For de som er litt kjente med tarm, bakterier og nevrotransmitter: GABA er den viktigste budbringer i hjernen, den mangler hos de urolige og sikkert hos mange depressive, også de med angst, kanskje de hypre og sinnte.  Den kan avverge hjernesykdommer og kroniske inflammatoriske tarmsykdommer som Chrons. Inflammasjoner er fler utfall.

GABA fremstilles av tarm bakterier. Det er ved hjelp av dette stoffet vi takler stress også. Hva om vi mangler bakterier?

2012 fant Baylor College of Medicine og Texas Children’s Hospital en stamme av BIFIDO bakterier som skiller ut store mengder GABA.  Det må nevnes at siden vi forlot landbruk og jeger miljøet og bosatte oss i byer så er det mye Bifido-bakterier  som er utslettet, man kan se på allergiske og astmatiske at det ofte er fravær av Bifidofamilien. (NRK1, UK program om allergi og miljø.. ).  Før trodde vi byfolk ble allergiske av byen men det mangler bakterier i oppveksten, det mangler noe av ALT hvis vi tar keisersnitt, det mangler noe dersom vi ikke er med på landet, har dyr, jord, OG det mangler nesten “alt vi trenger”  av en bredspektret antibiotika-kur ..(nei, yoghurt gjør ikke nytten).

” Eat Dirt”- tittel seilte inn her.

Morsomt at jeg husker det programmet så godt som min egen bukselomme ( neste bilde..) Bilder av inflammasjon der astma slo inn var også flotte i det programmet (røde irriterte celler i øvre luftveier, motpolen var saue-fødsel og skit fra jord, likeså fermentert mat og ferske dyr fra jakt! )  (Eat Dirt er en bok av Dr. Axe du kan søke opp, ny nå..)

tarm bakt mangler i vesten

 

 

 

 

“Folk i vesten har et fattig  bakterie innhold” 

 

VIDERE NOEN ENKLE GREP

Glutamat er en annen viktig nevrotransmitter .

Den skal produseres av tarmbakteriene, gjør de det ikke (i sitt fravær) så kan vi tilsette Glutamat. (Kjøp!)

Glutamat er en  førstehånds hjelp i å tette tarm som er lekk (egen sak, Leaky Gut Syndrom) og den øker GABA og roer nervene.

Mikrobiomet i tarmen og sammenheng til hjernesykdom er svært aktuell.

Nevrovitenskap har vist at gode tarmbakterier skaper det vi trenger av BDNF (kap.2, Perlmutter 2015),   Gamma aminosyre (GABA) og Glutamat.  BDNF er lav når hjernen går opp i røyk.   (…..)

Perlmutters far er tidligere enestående nevrokirurg, men dement siste 25 år som resultat av å ikke vite dette.  Betennelse er stikkordet knyttet til Sukker-inntaket i den vestlige verden, plantefettet som er i overskudd er inflammasjonsøkende og opptaket av omega3 er avhengig av ”fin tarm” , vårt mikrobiom må være lastet med….

Alzheimer er den mest fryktede sykdom i moderne sivilisasjon og Erna og Jonas; spør Perlmutter, William Davis, Lustig et al med hjerne/mat- kunnskap.  En verdenskjent sukkermotstander (Robert Lustig) har forelest på Høyres hus for ca 1,5 år siden, finner jeg lenken til ham (eller du finner det) så legges det i kommentar feltet…

Avgift på brusflasker kom endelig i UK i år !  Kostnadene på korn og sukker og omega-6 (plantefett) er mer enn flere hundre tsunamien. Og som vi innledet med; det er vanvittige Big Pharma-fordeler (at vi spiser oss syke).

“Follow the Money” er stue-ren Bed.Øk, men Samfunnsøkonomisk er det en gren vi sitter å sager på.

MATSKADET og medisin-skadet lekk tarm tas på alvor nå, og viser seg blir en inflammasjon flere steder i kroppen. (Både revmatiske, psoriasis, tarmsykdommer, stille betennelser hvor som helst… her belyser vi hjernen som offer.)

– Så høyt sukker og plantefett inntak som vesten har, så er inflammasjon startgnisten i svært mange økende folkesykdommer. Noen kaller Alzheimer Diabetes3, det er nesten gitt at demens eller alz kommer tidligere hvis du får diabetes eller , – noe som kan måles: Høyt  CRP micro (betennelsesnivå i blodet).

Forskningen på medisin for Alz, er ikke vellykket.

Innsatsen på 230 mill dollar på medisin mot Alz er rett i vasken ( New York Times 2014; “Why we can and must focus on Preventing our Alzheimer”.

MOSJON. MAT. God Tarmflora.

Unngå mat som forer de skadelige bakteriene og sopp (hvete, sukker etc), unngå antibiotika som dreper de gode vi har, rehabiliter tarm dersom det mangler vesentlige brikker.

“It does”. Høy profilert vitenskapelig litteratur har dette på agenaden nå.

Tarmen slipper igjennom stoffer som gir immunologisk svikt. Vi får inflammasjon av den maten og den medisinen vi utsettes for (NSAID – antibiotika etc) og dette er i salg og i bruk av alle overalt rundt oss.  (- Maten og medisinen-).

Mens bakteriene vi mangler er ”in spe” for salg,  (noen få greier å levere bakteriestammer), så er  medisin innarbeidet i en mannsalder. Leger kommer snart til å hjelpe oss å dyrke frem de gode bakterier – ikke bare drepe hele gjengen. I gåseøyne. (Drepe hele gjengen gjør oss svake og overforbruk har resultert i resistente bakterier.)

I dag:. – Vær obs på nyutviklede tester på Dysbiose (hva mangler jeg av bakterier, hva er av sopp og angrep), så du kan treffe noenlunde. -The missing Link.  Bakteriene og enzymene du mangler. Fantastisk. Det som gjenstår er vel Fokuset og Vanene? Gå mot strømmen. Bryt vaner.

Antall Alzheimer tilfeller vil minst dobles innen 2030 , på vei dit har vi ofte diabetes.  Depresjon er den mest utbredte folkesykdom (ifb med ufør) og nå belyst i forbindelse med  ungdommer (Jonas Gahr Støre spurte dem 31.3.2016).

Fokuset er hele tiden medisinering.

Forebygg og reverser. Begge deler fungerer. 

Flott illustrert i Magasinet lørdag 2.4 om depresjon – omtalt av psykiater der og,  men lite om dette at hjernen, følelser, motivasjon, angst, depresjon er linket til tarm. Det kom derimot klart frem i Sjarmen med tarmen som nådde ut til folk , likeså Perlmutters Grain Brain 2014  (hva korn gjør med hjernen) og Brain Maker 2015; hva som kan unngås og hvordan beskytte hjernen.

Time Magazine sier allerede i februar 2004 ifra om sammenheng betennelse og hjerte/kar, kreften, alz, allergier, leddgikt og overvekt. I dag er vi og informert om at visse bakterier mangler hos de sykelig overvektige det er overskudd av  Firmicutes og mangler Bacteriodes, de to er 90% av bakteriemengden. Når de byttet ut tarmflora på mus ble de tykke slanke og omvendt. Slike ting er og vist angående adferd som angst, mestring, pågangsmot (selvfølelse relatert) så kanskje psykiatere må bli mer inkluderende. Oprah Winfrey har trukket det frem, men Yoghurt holder ikke. 

VG hadde i går en side om to autister  som har leilighet men ingen hjelp. 100% ufør. Hva med å forfølge at under testing har autister både manglet bakterien Bacteriodes Fragilis som er fra kjøtt og fett . Animalsk. (Ochoa-Reparaz*) og de har alltid lekk tarm ifølge Perlmutter 2016, jeg anbefaler boka “Sunn Tarm Klart Hode” , så ser du eget kapittel om autisme, overraskende forskning som snur på genetikk dominans…og oppfatningen hjelpe apparatet har…)

Og at bl.a. John Hopkins Hospital og  Dr. Fasano (og mange flere store vitenskapelige institusjoner) har funnet koblinger mel /melk (protein forgiftning) på autister da tarmen er i ustand. Hver og en kan bedre sin tarm og se. Vi har og protokoller hos norsk flink lege som angår  “økt fett og kjøtt for autister, sukker vekk, sjekk tarm; casein og gluten, og om den er lekk). Uttrykket lekk tarm betyr enklere sagt at det slippes igjennom til blodet flere skadelige stoffer. Hjernen kan uten tvil påvirkes av det.  Autistene her var bare en innskutt bisetning; Protokoll finnes vet jeg.

*)Tvangssyndromer og tvangstanker  er og en sekundæreffekt av for lavt Serotonin-produksjon i tarmen, forstyrrelser i tarmen. På dyreforsøk har slik adferd gått kraftig ned av Lactobasillus Rhamnosus. ..På AUTISTER , mennesker vel og merke, så er det i seneste år påvist lekk tarm på dem alle, og i stor grad mangel på Bacteriodes Fragilis, som kan tilføres og bygge opp tarm og reduserer symptomer!!) (Bravo, Javier A, et al 2011) (Ochoa-Reparaz, Javier et al 2011 , Gut bugs and Brain: role of commersal bacteria in the control of nervous system disease.)(Mange flere slike ref.) (Av lettleste bøker prøv MAGSTARKT i Sverige. – Forfatteren uttalte seg akkurat i VG denne lørdag om ‘Sugar Addicts’… ungdommer ute av kontroll bl.a)

Virus og bakterier er The Big Fight.

Finn andre kilder til bakterier som fermentert mat, Cambuchea te, tilskudd av probiotika, ikke tro yoghurt er nok!

Det ser ut som mange har skadet tarm (lekk tarm) da slippes ufordøyde proteiner gjennom tarm/hjerne barrieren via blodet. En ikke fordelaktig reaksjon for oss alle – og noen blir ytterpunktet; alvorlig syke og uføre-, andre er nedsatt.

Vestlig kosthold skaper dysbiose. Keisersnitt likeså. Og overdreven renhet. 

Unge mennesker er oftere deprimerte og har alt for lav terskel til ISSR, (piller mot alt) – ingen egentlige TILTAK.

By-miljøer uten bakterier fra landet, jord og dyr skaper dysbiose. Immunforsvaret er selvsagt involvert her men nå handler informasjon om en  ”økende depresjon og økende demens bølge”.

Same shit. Mye av samme årsak som har økt antall allergikere.

INFLAMMASJON

Igjen;  fellesnevneren er inflammasjon som gir ulike sykdomsutslag og er delaktig i fedmen, diabetes, kreft, leddbetennelse/artritt, krans-arteriesykdom, MS,  Parkinson, Alzheimer.  (Og tarmsykdommene vi hører om)

Vi merker DERIMOT ikke den betennelsen i hjernen som starter opp Alzheimer eller demens.  Noen merker jo fedmen eller depresjonen. Det er ikke nødvendigvis fete som får Alz, det er mange med betennelser som er slanke. Fettsyrebalansen med oversudd av omega6 er betennelsesdriver også uten sukker. Noen er og slanke med mye melmat og sukker i blodet.

Hvis vi ikke har nådeløse helseproblemer som den autist eller “ferdig demente” så er jo muligheter for hodepine, angst, konsentrasjonsvansker, lav self esteem, depresjon – tilstede. Rekkefølge og “hvem først “spiller ingen rolle.

-Hvorfor går det så sent ut til folket?  Leger husker beskyldningen om kvakksalveri (alternativbransjens yndling var tarm engang)  men nå er det tatt frem i tungvitenskapelig lys.

Kronisk betennelse og frie radikaler er det som i størst grad nedbryter hjernen.  Det er tarmfloraen som bekjemper de frie radikaler, så enten ruster du opp – eller ikke. Ruster opp tarmfloraen, mener jeg.

Kaster du inn håndkleet er du  overlatt til medisinen (som ikke hjelper mot Alz) og den medisin som døyver angst og uro.

NB: Benzodiasepin korter både ned livet og setter fart på kognitiv svikt.   Det er ikke tvil om at å forebygge og stoppe er en formidabel gevinst, samfunnsøkonomisk og personlig.

Ingenting er mer tragisk enn depresjon og demens.  Og samfunn smessig svært dyrt. Det er nok problemet at mekanismene rundt medisinbruk (som viser seg å være eksempelvis 230 mill. dollar over 5 år bare på forskning, legg til BRUKEN, er totalt bortkastet i USA ifh. til alz,) er eneste ”reaksjon” også  på depresjon. (Innledning: hjelper jo lite..)

Vi får lykkepiller som igjen senker egenproduksjon av Serotonin, mens det er hva som foregår i tarmen og hva mat og ikke mat vi inntar (og arven.. og sola..) som gir Serotonin.  Har vi ikke bakteriene som produserer GABA som roer nervene så: Finn ut.

Dop av sukker løser ofte Feelgood effekten, det er også smertestillende med sukker, det øker Betaendorfin som øker smerteterskel.

(Og mht  fedme; skal vi øke gastrisk bypass? Det halverer næringsopptaket og medfører en del andre ufør-kaskader).

DEMENS KAN OVERVÅKES I FORKANT  

Kognitivt forfall kan forutses av CRP (C reaktivt protein) , interleukin-6 (IL-6) og TNF-alfa (mangler kjemi-tegnet) som alle er CYTOKINER (!).  Særlig TNF alfa ser ut til å spille en mega rolle for betennelser i kroppen. I TILLEGG til å være forhøyet i blodet til  Alzheimer potensielle har man funnet forhøyete verdier i psoriasis, Revmatoid Artritt, leddgikt og hjerte- og karsykdommer.   Legemiddelfirmaer er faktisk på vei med hemmere på TNF. -Store tall her..

(Tumornekrosefaktor).

grad av demens

TNF nivå:  Se illustrasjon.  

ET FORHØYET blodsukker setter i gang betennelse i form av glykering, den biologiske prosess der karbohydrater spontant hektes på proteiner og fettstoffer – og skaper deformerte molekyler som ikke fungerer bra.

(AGE- advanced glucated end products). Kroppen aksepterer ikke disse i sitt system og setter igang betennelsesprosesser. I hjernen betyr disse glykoserte celler en konkret svekket hjerne-funksjon! 

Kineserne har formulert dette i Food Science and Human Wellness, at tarmens forstyrrede dysbiose skaper diabetes (evt depresjon m.m.)  og alz, det er forbløffende for nevrologer i dag men bevist. Urtemedisin, probiotika, ginseng, Quercetin, berberin,- kineserne har vært der.

AVSLUTNING PÅ “å hindre demens”:

Som en oppmuntrende avslutning : BDNF er et svært viktig protein for hjernen, det ØKER av Aerobisk trening, av omega-3 fettsyren DHA og det er mer og mindre overlatt til balansen i bakterier i tarmen. Konkret løsning, m.a.o.

(American Medical Association, JAMA Neurology, Boston University), nivåer av BDNF i blodet ifh til demens er  innsamlet fra den mest prestige-tunge Framingham Hjertestudien.(En av de mest omfattende epidemiologiske studier noensinne).  Høyest BDNF nivå i starten av studiet hadde 50% mindre sjans for demens senere, mens de som sannsynligvis får demens har redusert BDNF i forkant.  -Make a Change.

GABA er og et viktig aminosyre som fungerer som nevrotransmitter i hjernen. Den fremstilles av tarmbakteriene (Kanskje du ikke har de bakteriene, dersom uro og angst regjerer? Noen må videreføre det tarmfaglige til psykiatri).

Vi som er urolige eller deprimerte uten å ha vært i psykologens hender må også sette maten under lupen og være proaktive på matvarer og tarm !

GABA bringer nervesystemet tilbake til en stabil tilstand slik at man bedre takler stress.  I 2012 identifiserte Baylor College of medicine og Childrens Hospital i Texas at det er Bifidobakteriene som skaper GABA. Tror jeg sa det først.

MANGE nevrologiske lidelser fra angst til depresjon til adhd og andre kan skyldes mangel på Gaba. Serotonin er alltid lav og. Det viser seg på alkoholikere og stoffmisbrukere i tillegg. (Glutamin viser seg dempe abstinens, btw)

Kanskje en mengde bakterier vi ikke har lenger  (uten en ekstra innsats) har medført en medisinbruk som er over alle støvleskaft (og som ytterligere øker demens). Her en kort Illustrert-Vitenskap-artikkel om depresjon og tarm:

Norsk forksningsartikkel om depresjon og tarm

T. Annina Boel

Lilleaker, 04.04.2016

Lipopolysakkarider (LPS) er signifikant høyere på deprimerte… , cytokiner og LPS fremkaller MDD,

(Major Depressive Disorder),

LPS  er også sentral i inflammasjon og omhandlet i Berstad sin  ”Forgiftet innenfra” som ligger på utube.  Må ses. Det er der fibromyalgi og ME i ulike grader kobles til tarm,  IBS etc.  I denne sammenheng: Forhøyet LPS i blodet reduserer BDNF og det er 3 ganger så mye LPS i blodet hos Alzheimer pasient.

Det foredraget kan du søke opp.  Det handler ikke om demens og diabetes men LPS er sentralt, det kverker BDNF.

Ikke bare gjør LPS tarmen mer gjennomtrengelig den krysser og blod-hjerne barriereren..lavgradlig betennelse er fortsatt grunnstenen i demens…kognitivt forfall) B12 er og mangelvare- fra fisk kjøtt fjærkre egg, mange over 60 mangler den…(m.m).  Og: LPS er en selvfølge å ha i tarmen men det skal ikke inn i blodstrømmen og nå hodet DITT:(

ikke spis vitamin eller fetttilskudd

Home Addicts & Habits DEPRESJON DIABETES DEMENS er intens..
credit
© 2012 - Addicts & Habits. All rights reserved.